Elämys, jota et tule unohtamaan!
Oletko unelmoinut illalliskokemuksesta, jonka aikana sinua viihdytetään, yllätetään ja tempaistaan armotta mukaan kokonaisvaltaiseen aistien juhlaan? Illalliskokemuksesta, mistä ei ennakkoon kerrota mitään, et saa tehdä päätöksiä ja illan kulku on täysi mysteeri?
Seitsemän rohkeaa kokkia tuo pöytään intohimonsa, taitonsa ja persoonallisuutensa. Seitsemän ainutlaatuista ruokalajia vievät sinut makumatkalle, jonka muistat pitkään.
Tämä ilta on yhteinen kokemus: sama menu kaikille eikä omia pöytiä ole. Chef´s Night tuo vieraat yhteen, luoden ainutlaatuisen yhteisöllisyyden tunnelman.
Oletko valmis kirjoittamaan tarinaa?
HUOMIOITAVAA
- Tarinan sujuvuuden vuoksi, emme pysty huomioimaan allergioita / erityisruokavalioita illan aikana. Hyvä uutinen kuitenkin on se, että menu on gluteeniton ja laktoositon, lukuun ottamatta jälkiruokaa, jonne on lipsahtanut pieni määrä laktoosia.
”Jo muinaiset wärttöläiset tiesivät pienten allergioiden katoavan jälkiruuan kohdalla”
- Illan kulusta ei anneta mitään etukäteisinformaatiota. Eihän se muuten ole yllätys.
- Tämä elämys koetaan ulkona. Tule sellaisena kuin olet, ei pukukoodia, ei rajoja – pukeudu rennosti ja Suomen kesän vaatimalla tavalla.
- Hinta sisältää:
- 7 ruokalajin illallisen
- Juomapaketin (saatavilla myös alkoholiton juomapaketti)
- Ripauksen taikaa ja yllätyksiä
Chef´s Night ei ole illallinen – se on kokemus, seikkailu ja tarina, jota sinä olet mukana kirjoittamassa.
Paikkoja rajoitetusti – toimi heti!
Kokkien esittelyt:
1. Jussi Kurkela
Periferian perukoilta, kaukana kaupungin vilskeestä kotoisin oleva Jussi valmistaa annoksiaan kuin alkemisti, muuttaen yksinkertaiset raaka-aineet kulinaarisiksi elämyksiksi. Jussin reseptit eivät ole perinteisiä, vaan niissä yhdistyvät luonnon makujen harmonia ja luova kokeellisuus. Jokainen valmis annos on kuin taideteos: värit, muodot ja tuoksut kietoutuvat toisiinsa luoden tarinan – tarinan maasta, vedestä ja ilmasta.
Jussi valvoo yöt miettien uusia makuyhdistelmiä ja reseptejä. Miettien ja keksien uudenlaisia näkökulmia annoksien toteuttamiseksi. Jussi luottaa paikallisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin, joista nämä elämykselliset ruoka-annokset valmistuvat. Hän uskoo, että parhaat maut syntyvät kunnioittamalla raaka-aineiden luontaista makua ja hyödyntämällä niitä innovatiivisesti.
Pikisaaren siimeksestä Jussin löytää tekemässä taikojaan Winebar Kurkelassa.
Motto: ”Mulla on muitakin visioita kuin televisio.”
2. Toni Kuusisto
Tämä taitava kulinaristi on kotoisin pienestä mutta viehättävästä Muonion kunnasta, joka sijaitsee Lapin tuntureiden keskellä. Muonion luonnonrauha ja kauneus ovat muovanneet hänen tapaansa suhtautua puhtaisiin lappilaisiin raaka-aineisiin, joissa yhdistyvät vanhat perinteet ja yllättävät makuyhdistelmät.
Tätä nykyä Rovaniemellä vaikuttava Toni loihtii annoksia omistamissaan Roka Street Bistrossa ja Roka Kitchen & Winebarissa.
Tonin taidokkuuden salaisuus ei piile pelkästään ruoanlaitossa, vaan myös siinä, miten hän osaa kertoa tarinaa ruoan avulla. Jokainen annos on kuin pieni kertomus Lapin villistä ja koskemattomasta luonnosta.
Tämän myötä mies sai kutsun Suomen kokkimaajoukkueeseen saavuttaen Suomelle olympiakultaa 2024!
Motto: ”Laita suolaa, se on halpaa.”
3. Marko Niemelä
Marko on kerännyt ainutlaatuisia kokemuksia maailmalta. Tarina kertookin, että herra olisi työskennellyt Lontoossa Michelin-tähti ravintolassa, oppien täydellisyyden ja intohimon merkityksen ruoassa. Marko on ennättänyt työskennellä myös Japanin ravintoloissa, joissa hän oppi, kuinka yksinkertaisuudessa piilee todellinen kauneus.
Marko ei ole mestari pelkästään keittiön puolella. Herra on käynyt myös Kosovossa YK-joukoissa, missä hän oppi toisenlaisen palvelun merkityksen, sen kuinka ruoka voi yhdistää ja lohduttaa vaikeimmissakin olosuhteissa.
Hänen tarinansa on salaperäinen ja kiehtova, kuin hyvä ruokalaji, jonka salaisuuksia ei paljasteta kokonaan. Marko jatkaa matkaansa, luoden uusia tarinoita ja makuja Rovaniemellä Lapin Krassissa.
Motto: ”Tee ite, niin ei tarvi selitellä.”
4. Janne Nevalainen
Janne teki paluun Helsingistä takaisin kotikaupunkiinsa Ouluun, mukanaan visio täysin uudenlaisesta ravintolasta, jollaista Oulun seudulla ei ole ennen nähty. Nykyään oululaisten kulinaristien puheissa kuulekin usein ravintolan Alfred Kitchen & Bar. Hänen paluunsa Ouluun on herättänyt suurta kiinnostusta niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa.
Michelin-Janne tunnetaan siitä, että hänellä on taskussaan erityisiä reseptejä ja tekniikoita, joita hän ei paljasta kenellekään, vaikka kuinka udellaan.
Tämän salaisuuksien kammion annoksista huokuu mystiikkaa aivan eri tavalla, kuin muiden soppakauhaa pyörittävien. Nähtäväksi jää, saako Janne tuotua Michelin-tähden myös Ouluun.
Motto: ”Jokainen päivä on uusi mahdollisuus.”
5. Janne Pekkala
Kukapa ei muistaisi legendaarista Makupalat-ohjelmaa ja sen kokkia Janne Pekkalaa! Monissa liemissä keitetyltä mieheltä löytyykin kokemusta niin tv-kameroiden edestä, kuin radio-ohjelmista. Janne on myös kerennyt kirjoittaa kahdeksan keittokirjaa, joista yksi teos on käännetty jopa useammalle kielelle!
Jannen ura alkoi jo kultaisella 80-luvulla. Pitkän uran yrittäjänä tehnyt Janne on tähän päivään mennessä ehtinyt tehdä ruoka-annoksia niin presidenteille, ministereille, rokkitähdille, kuin myös tavallisille tallaajille. Voisipa melkein sanoa, että kaikki ovat jossain kohtaa maistanee
Korvenkylän kasvatin annoksia tai ainakin nähnyt niitä.
Inspiraation ruoanlaittoon Janne on aina saanut elävästä elämästä, ystävistä, uteliaisuudesta, luovasta ajattelusta ja intuitiosta. Janne on tunnettu rokkimiehenä ja se näkyy myös hänen annoksissaan.
Motto: ”Kyllä se siitä, pikku treenillä.”
6. Teemu Raasakka
Koivurannan oma poika Teemu, salin puolella päälliköksikin haukuttu amisopettaja Rovaniemeltä. Hän osaa tehdä vaikutuksen niin ruuallaan kuin myös opetuksellaan. Teemulla on aito halu ohjata nuoria kokin ammattiin ja hän nauttii siitä, kun oppilaiden päässä syttyy lamppu ja he löytävät oman intohimonsa keittiön puolella.
Teemu ei halua tehdä itsestään suurempaa numeroa, mutta kerrottakoon, että hän on päässyt toimimaan ulkoministeriön järjestämässä Artic Ministerial Meeting -tapahtumassa pääjehuna keittiön puollella.
Mitä tämä kertoo Teemusta? No sen, että Teemulla on loistava kyky loihtia korkeatasoisia ja kulinaarisia elämyksiä vaativimmillekin virkamiehille. Tämän herran ruokia ovatkin päässeet maistelemaan useiden maiden ulkoministerit kuin myös Suomen edesmennyt Nobelisti ja presidentti Martti Ahtisaari.
Motto: ”Elämä on soppa, minä olen haarukka.”
7. Pekka Selin
Rovaniemeltä lähtöisin oleva Pekka yhdistää omaan ruoanlaittoon seikkailunhalun ja intohimon. Korean pimeillä kujilla reppu selässä reissannut Pekka lumoutui täysin Soulin vilkkaista kaduista ja autenttisista makuelämyksistä. Nämä sytyttivät sammumattoman palon oppia lisää korealaisesta ruokakulttuurista ja sen monipuolisesta makumaailmasta.
Pekka tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden kokea korealaisten makujen ja suomalaisten raaka-aineiden kiehtovan liiton. Ei liene yllätys kenellekään, että Pekan ruoista löytyy reilusti makujen ilotulitusta, jotka hivelevät jokaista aistia.
Motto: ”Chiliä, valkosipulia ja pähkinää voi laittaa mihin vaan.”
